tisdag 23 oktober 2007

6-årsjubileum och framåt

Grattis Apple. Idag fyller iPoden 6 år. Sedan releasen 2001 har massor av spännande saker hänt, jag håller just nu på med ett paper som går igenom utvecklingen för försäljning av digital musik de senaste åren, och iTunes och iPoden har självklart haft en nyckelroll.

Å andra sidan kan man säga att vi bara är i början på den stora övergången. Det är fortfarande de traditionella metoderna som härskar i musikindustrin när det gäller marknadsföring och försäljning, och radion anses fortfarande vara det viktigaste sättet att breaka artister på i många led.

Jag har en idé för att skynda på utvecklingen.

Alla som jobbar på skivbolag i Sverige borde bli medlemmar i Dataföreningen och skaffa sig en prenumeration på Computer Sweden. Företagsledningarna borde avsätta 20-30 minuter varje morgon till samtliga anställda att sätta sig med en kopp kaffe och plöja igenom vad som händer i IT/Telekom-branscherna. Det är nämligen där den nya infrastrukturen byggs, den infrastruktur som musiken ska krängas i framöver.

Eller så tycker man som marknadsföringsansvarige på ett av majorbolagen i Norge när frågan ställdes om hon brukar ladda ned musik från iTunes tidigare i år: "Jag har gjort det någon gång, men jag tycker fortfarande det bästa sättet att uppleva musik på är på skiva..."

Det behövs fler datanördar i musikbranschen...

Inga kommentarer: